Zoho CRM és ügyvitel
Vállalkozási applikációk Zoho platformon

A Zoho már Magyarországon is az egyik legismertebb CRM rendszer, melyet egyéni vállalkozók, kisvállalatok és multik egyaránt használnak.

Jelezze, ha szeretne kapcsolatba lépni a felsorolt példákban szereplő cégek bármelyikével.

Egyéni, családi vállalkozások, mikrovállalkozások

 

 

 

Pénzügyi tanácsadó és listái

Az egyik ismert pénzügyi tanácsadó pár évvel ezelőtt tanácsadói hálózatának menedzseléséhez, a kiemelt üzletkötők munkájának - valamint az ügyfelekkel történtek - nyomon követésére használta az általa testre szabott Zoho CRM rendszert. Legújabb vállalkozásában - szintén pénzügyi szolgáltatások - most ismét a Zoho CRM mellett döntött, de lényegében önállóan végzi a rendszer kialakítását.

Könyvelő iroda és az ügyfelek határidői

Vidéki könyvelő iroda vezetője - és alkalmazott könyvelői - ötödik éve használják az egyedileg kialakított Zoho CRM-et rengeteg ügyféladat, határidő, valamint az ezekhez kapcsolódó tennivalók ütemezésére, nyomon követésére, illetve proaktív jelleggel is, az ügyfelek időben történő figyelmeztetésére. A beosztott könyvelők személyében az elmúlt években volt néhányszor változás - az ügyfelek kezelése azonban ilyenkor is ugyanolyan gördülékenyen, változatlanul jó minőségben történt.

Kisvállalatok

 

 

 

Diktálnak a CRM-be - jelentést sose írnak

Automata ajtórendszerek tervezésével, telepítésével, üzemeltetésével és karbantartásával foglalkozó kisvállalat az SAP mellé a Zoho CRM-et választotta értékesítés-támogató megoldásként.

Az értékesítők már elsősorban mobiltelefonnal keresik illetve adminisztrálják az információkat. Nem sokat pötyögnek, inkább bediktálják a CRM-be az információkat.

Jelentéseket sosem körmölnek - azok automatikusan jönnek létre, illetve bármelyik pillanatban lekérhetők.

Viszonteladók, azok ügyfelei, vizsgák, értékesítések

Pár fős cég, telefonközpontokat és call centereket, telekommunikációs rendszereket forgalmaz csakis viszonteladóknak, azonban nagyon komoly szakmai támogatást nyújt mellé, sőt ezt nem csak a viszonteladók, hanem azok ügyfelei is igénybe vehetik közvetített szolgáltatásként. Rendszeresen tartanak szakmai rendezvényeket, illetve nyilvántartják még azt is, hogy az egyes viszonteladó partnereknél milyen szakvizsgával rendelkező személyek vannak, mire érvényes a kvalifikáció, mikor jár le. Ja, és persze "tolják" az értékesítési projekteket - minderre a Zoho CRM rendszert használják.

Multinacionális vállalatok

 

 

 

Orvoslátogató és telefonos rendelésfelvevő CRM

Az egyik nemzetközi gyógyszergyártó cég budapesti képviseleténél az országot járó orvoslátogatók egyedileg kialakított Zoho CRM rendszerrel ütemezik és menedzselik látogatásaikat, a helyszínen tabletekkel viszik fel a rendszerbe a sok konkrét információt.

Ugyanez a rendszer szolgál ki egy irodai call centert, ahol telefonon történik az egyes patikák tételes rendeléseinek felrögzítése, majd ezekből az összesített rendelések generálása.

Tréningek, ügyfelek, trénerek, tennivalók

Európa vezető tréningcégének magyar leánya a Microsoft megoldását cserélte le már sok évvel ezelőtt egy dedikált Zoho CRM alapú rendszerre, melynek bevezetését is maguk végezték. Ezzel történik azóta is az ügyfelek, a tréningek, a trénerek és a tennivalók menedzselése, az ütemezés, a nyomon követés.