Zoho CRM és ügyvitel
Vállalkozási applikációk Zoho platformon
 

A Zoho bemutatása

 

A Zoho Corporation felhő alapú szoftverszolgáltatásokat és ezekhez tartozó mobil applikációkat nyújt a világ vállalkozásainak. Kínálatában minden olyan szoftver, illetve informatikai szolgáltatás megtalálható, amelyre egy vállalkozásnak szüksége lehet.

A Zoho egy jelentős indiai szoftverszolgáltató cég.
Bármelyik Zoho szolgáltatásra regisztrálva olyan Zoho fiókhoz jutunk a felhőben, melyben több mint 35 vállalkozási, illetve irodai szoftver megtalálható.
Ezekhez szinte kivétel nélkül tartozik mobil app is, melyek az Android és az iPhone piacterein érhetők el.
A szoftverszolgáltatások a magyar vállalkozások számára is kedvező havidíjakért vehetők igénybe, illetve számos esetben az ingyenes licenccel is ténylegesen hasznos szolgáltatások érhetők el.

Tetszőlegesen lehet válogatni a használni kívánt szolgáltatások között, mindig az aktuális igények/lehetőségek szerinti licenceket választva.

Minden szoftverszolgáltatás díjazása használat alapú, bármikor bővíthető vagy szűkíthető a használt licencek köre, a mindenkori igényekhez igazíthatóan.
Az árak versenyképesek a magyar vállalkozások számára is.  Éves fizetés esetén alacsonyabbak a díjak. Megjelentek már különféle kombinált licenc-csomagok is, melyekben egyetlen előfizetéssel több szolgáltatást érünk el - még kedvezőbb árfekvésben.

A Zoho szolgáltatásaiból végtelen variációban állíthatunk össze komplett rendszereket - ebben a Zoho nemzetközi partnerei adott esetben nagyobb tapasztalattal is rendelkezhetnek, mint maga a Zoho, amely a tényleges szoftverszolgáltatásokat nyújtja.
A Zoho kínálati palettáján továbbra is a Zoho CRM az egyik legjelentősebb szolgáltatás, amely immár ERP képességekkel is rendelkezik illetve felruházható, illetve teljesen egyedi rendszerek készítésére alkalmas, programozható szoftver-platform.

Egyedülálló lehetőség az igényesebb hazai kisvállalkozások számára a Zoho ONE, amely csaknem az összes Zoho szolgáltatást töredékáron tartalmazza.
Hasonlóan komplex kisvállalati szoftverszolgáltatási szisztéma jelenleg alig-alig létezik a magyar vállalkozások számára - ilyen árfekvésben pedig egyáltalán nem.
Bár a Zoho még nagyságrendekkel kisebb, mint az iparág óriásai, legfőbb versenytársának már elsősorban a Microsoftot tartja.

A Zoho nagyságrendjét érzékeltető paraméterek:

  • 30 millió felhasználó
  • 120 országban van jelen
  • 5000 alkalmazott
  • 30+ felhő és mobil alapú szoftverszolgáltatás

A Zoho a világ számos pontján üzemeltet adatközpontokat, a magyar felhasználókat az EU (Hollandia és Írország) adatközpontok szolgálják ki.